کنسانتره پرتقال به خاطر خواص معجزه آسایی که دارد باعث شده است تا تمامی افراد علاقه ای نسبت به دانستن نحوه تهیه کنسانتره طبیعی داشته باشند.
طرز تهیه کنسانتره پرتقال
امروزه میوه جات مختلفی که در بازار به فروش می رسند شامل یکسری از مشتقات مختلف مانند کنسانتره نیز هستند و به همین خاطر در بین تمامی میوه های موجود در بازار، پرتقال جزء محبوب ترین میوه جات بازار محسوب می شود که ما در این مقاله می خواهیم طرز تهیه کنسانتره این میوه با ارزش و مفید را برای شما توضیح بدهیم تا باید درک کلی نسبت به خاصیت های این میوه، همواره سعی کنید از کنسانتره ارزشمند آن نهایت استفاده را ببرید چون کنسانتره پرتقال حاوی مواد معدنی است و از این جهت نیاز و احتیاجات بدن شما را نسبت به تمامی مواد و ویتامین های گوناگون برطرف می سازد.
در مرحله اول باید با کیفیت ترین نوع پرتقال را برای تهیه کنسانتره خوشمزه انتخاب کنیم؛ بدین منظور تمامی کارخانجات در طی این مراحل باید به باغات و یا افرادی که در حوزه تولید پرتقال فعالیت دارند درخواست خود را بر اساس میزان نیاز پرتقال برای تهیه کنسانتره آن، ابلاغ کنند تا بدین شکل نیاز آن ها به عنوان یک ماده مصرفی برای میوه پرتقال رفع شود.
تمامی کارخانجات می توانند به طور مستقیم از عمده فروشان و کسانی که باغ پرورش میوه پرتقال را دارند، نیاز خود را نسبت به این میوه رفع کنند و بر اساس تولیدات کنسانتره خودشان یک مقدار مشخصی از این میوه را تهیه کنند.
زمانی که افراد توانستند بر اساس نیاز خودشان پرتقال مصرفی را برای تولید کنسانتره آن تهیه کنند، حالا نوبت به مرحله ای می رسد که اشخاص باید این میوه را عاری از هرگونه گرد و خاک و یا مواد اضافی، پاک کنند بدین صورت دو روش برای تمیز کردن میوه پرتقال وجود دارد.
روش اول استفاده از استخر های بزرگ پاک کننده است که تمامی میوه های خریداری شده را در داخل این استخر می ریزند و به مدت مشخصی آن ها را در آب استخر نگه می دارند و یا روش دیگری که برای شست و شوی میوه پرتقال استفاده می کنند استفاده از روش های دوش آب است که آن ها را در داخل یک مخزن قرار می دهند و با یک جریان آب که از بالای آن مخزن بر روی میوه های پرتقال سرازیر می شود، آن ها را کاملا شستشو می دهند.
در واقع برخی از افراد که به جزئیات بیشتری برای تولید کنسانتره دقت می کنند، زمانی که میوه پرتقال مورد نیاز خود را خریداری کردند برای اینکه یک محصول با کیفیت و مرغوب را روانه بازار فروش کنند، قبل از شستشوی این میوه، یک مرحله دیگری را نیز رعایت می کنند و آن هم غربال کردن میوه پرتقال است.
منظور از غربال کردن میوه پرتقال یعنی اینکه یکسری از افراد که در این زمینه تخصص دارند و می توانند میوه تازه و مناسب کنسانتره را از میوه نامرغوب شناسایی کنند، سعی می کنند تا میوه های نامناسب و یا آن هایی که دچار مشکل در گوشت خود هستند را از چرخه تولید کنسانتره خارج کنند تا تمامی میوه های پرتقال انتخاب شده برای فرایند شست و شو از استاندارد های مناسبی برای تولید کنسانتره برخوردار باشند.
مرحله بعدی برای تولید کنسانتره پرتقال خرد کردن و یا مش کردن این میوه است در واقع منظور از این مرحله یعنی اینکه باید گوشت میوه پرتقال در زیر غلتک های مشخصی کاملاً له بشود؛ البته بهتر است که بدانید در این مرحله باید افراد با دقت بیشتری این فرایند را انجام بدهند چون ممکن است موادی که در داخل پوست خارجی پرتقال وجود دارد به داخل آب و یا گوشت این میوه نفوذ کند پس بهتر است افرادی در این مرحله پوست خارجی میوه پرتقال را جدا کنند و سپس گوشت آن را برای مرحله خرد کردن و یا مش آماده کنند.
بعد از اینکه فرآیند مش کردن میوه پرتقال به اتمام رسید، حالا نوبت به پرس کردن این میوه می رسد به شکلی که تمامی آب داخل میوه پرتقال از بافت و گوشت آن خارج بشود و طی این مرحله بافت پرتقال به طور کامل از آب داخل آن جدا می شود که شاید بتوان گفت مرحله پرس کردن اصلی ترین مرحله تولید کنسانتره میوه پرتقال محسوب می شود.
طی مرحله پرس کردن ممکن است در مایع پرتقال یکسری از اجزا و اثار آن مانند رگه های این میوه وجود داشته باشد که به همین خاطر مایع به دست آمده از این میوه را از سانتریفیوژ های صافی عبور می دهند تا آب غلیظ آن بدین شکل به دست بیاید و سپس عصاره جدا شده آن نیز کاملاً به صورت مستقیم به داخل یک مخزن وارد می شود.
به طور کلی بهتر است که بدانید در پایان مرحله پرس کردن میوه پرتقال، عصاره و مایع آن از فیلتراسیون های مشخصی دوباره عبور می کنند؛ منظور از فیلتراسیون کردن عصاره و مایع پرتقال یعنی اینکه برای جداسازی ذرات دیگری که به عنوان مواد اضافی که در مایع و یا عصاره آن وجود داشته باشد بار دیگر آن ها را از داخل یک صافی عبور می دهند تا برای فرایند تغلیظ کردن و یا کنسانتره کردن آماده و مهیا بشوند.
البته برای میوه هایی که می خواهند تغلیظ بشوند یک مرحله دیگری وجود دارد که به آن آروما گیری می گویند و پیش از تبدیل شدن به کنسانتره، تمامی تولیدکنندگان این ماده غذایی باید مرحله آروما گیری را به خوبی انجام دهند چون تاثیر بسیار خوبی بر روی عصاره میوه پرتقال و سایر میوه های دیگر می گذارد تا در هنگام انجام فرآیند کنسانتره با مشکلی مواجه نشوند.
اما مرحله آخر برای تهیه کنسانتره میوه پرتقال، تغلیظ کردن و یا تبدیل عصاره آن به کنسانتره است امروزه برای انجام این فرآیند ۳ روش وجود دارد که تولیدکنندگان مختلف می توانند از یکی از این روش ها برای تهیه کنسانتره استفاده کنند.
روش اول، روش حرارتی است که شاید متداول ترین روش تبدیل عصاره میوه به کنسانتره باشد که با استفاده از جریان همرفتی حرارتی و بخار، تولید کنندگان می توانند کنسانتره میوه پرتقال را تهیه کنند و در کنار این فرآیند، روش دیگری وجود دارد که شامل روش انجماد است که بر این اساس قسمتی از مایع پرتقال منجمد می شود و قسمت دیگر از عصاره آن به شکل یخ در کنار مایع آن قرار می گیرد تا بدین صورت با ترکیب مایع و عصاره آن، کنسانتره پرتقال به وجود بیاید.
اما روش آخر که امروز شاید کمی هزینه بیشتری را نسبت به روش های دیگر داشته باشد، روش اسمز است که با ایجاد یک فرآیند همرفتی بین دو مخزن مایع و عصاره میوه پرتقال کنسانتره در شکل می گیرد، البته بسیاری از تولید کنندگان برای تهیه آب میوه پرتقال از روش اسمز استفاده می کنند تا مقادیری از تکه های این میوه در آب میوه آن وجود داشته باشد و بر طعم آن بیفزاید.